Chokladlakritskaka

Läcker Chokladkaka med Lakritstwist Leave a comment

Dessa underbara små chokladkakor är lätta att älska och en idealisk munsbit för alla tillfällen. Perfekt att ställa fram på fikabordet eller bjuda på som en delikat tryffel efter middagen!

Läcker Chokladkaka med Lakritstwist
Recipe Type: Dessert
Author: Viktor Ingemarsson
Serves: 12
Ingredients
  • 2 dl [url href=”https://www.motherearth.se/sv/artiklar/kakaonibs-raw-eko-150-gram.html” target=”_blank”]Mother Earth Raw Kakaonibs[/url]
  • ½ dl [url href=”https://www.motherearth.se/sv/artiklar/kakaopulver-raw-eko-250-gram.html” target=”_blank”]Mother Earth Raw Kakaopulver[/url]
  • 2 dl pekannötter
  • 1½ dl [url href=”https://www.motherearth.se/sv/artiklar/kokosolja-virgin-raw-eko-krav.html” target=”_blank”]Mother Earth Kokosolja[/url]
  • 1 dl sultanrussin
  • ½ msk lakritsrotspulver
  • 1½ msk [url href=”https://www.motherearth.se/sv/artiklar/agavesirap-mork-eko-500-ml.html” target=”_blank”]Mother Earth Mörk Agavesirap[/url] eller [url href=”https://www.motherearth.se/sv/artiklar/yaconsirap-raw-eko-250-ml-2.html” target=”_blank”]Yaconsirap[/url]
Instructions
  1. Börja med att temperera kokosoljan så den blir flytande. Det gör du lättast genom att skölja eller ställa hela burken i ljummet vatten.
  2. Mixa sedan alla ingredienserna förutom kokosoljan, russinen och 0,5 dl av kakaonibsen. 
Helst vill du få en pulverliknande konsistens.
  3. Tillsätt kokosoljan och mixa samman till en jämn chokladsmet.
  4. Hacka sedan russinen relativt fint och blanda ner.
  5. Ta sedan fram en form för att gjuta de fina chokladkakorna. Bara fantasin sätter stopp för du kan använda som form! Gör dem dock inte för tjocka då de är väldigt smakrika!
  6. Strö över lite kakaonibs och sätt sedan formen i frysen och låt de stelna. 
Efter ett par timmar är de klara att äta.
Notes
Dessa chokladkakor smälter lätt, så servera dem direkt från kylen eller frysen. Perfekt att göra dagen innan kalaset eller ta fram ur frysen när du önskar att överraska de du tycker om.
3.5.3208

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.