Delikat Raw Falafel Leave a comment

Den här rawfalafeln är helt magiskt delikat med sitt krispiga yttre och mjuka tuggmotstånd. De är perfekta att ha till sallader för att göra rätten lite matigare och fungerar även utmärkt som snacks eller tapas!

Delikat Raw Falafel
Recipe Type: Lunch/middag
Author: Viktor Ingemarsson
Serves: 6
Ingredients
  • [b]Panering[/b]
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpafrön
  • ½ msk rosa salt[br][br]
  • [b]Falafelsmet[/b]
  • 1 banan
  • 1½ dl solroskärnor
  • ½ dl [url href=”https://www.motherearth.se/sv/artiklar/hampafron-skalade-raw-eko-250-gram.html” target=”_blank”]Mother Earth Hampafrön[/url]
  • 2 dl cashewnötter
  • 1 msk limesaft
  • 2 msk [url href=”https://www.motherearth.se/sv/artiklar/baobabpulver-raw-eko-125-gram.html” target=”_blank”]Mother Earth Baobabpulver[/url]
  • 1 knippe färsk koriander
Instructions
  1. [b]Panering[/b][br]Börja med att göra paneringen. Mixa alla ingredienser i en kryddkvarn eller en blender tills konsistensen är som mjöl. Häll i en bunke eller djup tallrik.[br]
  2. [b]Falafeln[/b][br]Mixa samman alla ingredienserna i en matberedare. Låt gärna smeten bli lite grynig och inte alltför slät. Ställ sedan in i smeten kylen i ca 25 minuter.[br]
  3. Använd två skedar för att skapa trekantiga ”ägg” av smeten genom att rulla smeten mellan skedarnas djupa sida och sedan forma till en passande form. Rulla därefter runt falafeln i skålen med paneringen. Skaka om så att falafeln paneras jämnt. Ta fram en ugnsplåt och täck med en silikonmatta eller smörpapper och lägg falafeln på plåten. Gör likadant med resterande av smeten. Uppskattningsvis får du cirka 25-30 stycken.[br]
  4. Sätt in plåten i ugnen på lägsta möjliga gradantal (oftast 50°C) i ungefär 8 timmar, eller om du har torkugn, på 42°C i ca 12 timmar.
Notes
Det som blir över från paneringen kan du strö över dina sallader för att få de lite mer ”crunchigare”.
3.5.3208

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.