kakaokross

KAKAOBÖNOR – Vilken superböna

MOTHER EARTH KAKAOBÖNOR

Känner du att tempot varit för högt senaste tiden och du har mindre lätt att varva ner till sommarledigheten? Ge din kropp och sinne magnesium!

kakaobonor-choklad

Bild: @Linafoto

kakaofrukt

Kakao är en av de främsta källorna till magnesium! Listan över magnesiumets fördelar kan göras mycket lång. Bland annat så hjälper det dina muskler att slappna av, neutraliserar och avlägsnar gifter, sänker smärtkänslighet, lugnar dina nerver, bygger starka ben och tänder och är en förutsättning för många andra funktioner.

Kakaobönor är kända för att innehålla mer än 300 hälsosamma ämnen! Vilken superböna!

Ren kakao är en utmärkt källa till näringsrika antioxidanter, vitaminer och mineraler som kan öka din energi nivåer och kan bidra till att hålla immunförsvaret på en optimal nivå!

Kakao är, jämfört med många andra råvaror, ovanligt rik på fosfor och magnesium. Det är med andra ord en riktig superböna!

Dessa bönor är sprängfyllda av positiva egenskaper. Kakaofrukten kommer från träd som växer i de tropiska delarna av Nordamerika, Sydamerika, Afrika och Asien. Det är från kakaofrukterna som vi får kakaobönerna. Kakao innehåller över 300 näringsrika ämnen – bland annat höga halter av antioxidanter, magnesium, järn, krom, C-vitamin samt ämnen som ger positiva känslor såsom seretonin, dopamin, anandamin och fenyletylamin. Det är väl kända neurotransmittorer som hjälper till att lindra depression och är förknippade med att ge känslor av lust och välmående!

kakaofrukt

 

kakaokross

Kakaobönor är kända för att innehålla mer än 300 hälsosamma ämnen! Vilken superböna!

Kakaobönor innehåller också många vitaminer och mineraler samt hälsosamma doser av kalium och koppar (som stöder hjärta och kärl), och järn (som transporterar syre genom kroppen). Kalcium och magnesium (som är nödvändiga för att alla viktiga organ för att fungera korrekt) finns det också mycket av i kakaobönor.

Behövs det tilläggas att de smakar mustigt & härligt mycket choklad?