Kokosolja – Näring för både insida & utsida

KOKOSOLJA

Kokosolja är en av mina favorithudvårdsprodukter, förmodligen eftersom min hud verkar älska den. Lika mycket som jag älskar att ha oljan i min matlagning! Så kokosolja är i huvudsak mat för din hud!

Med omväxlande temperaturer och kallare väder kommer torr hud, rodnad, spruckna läppar. Lyckligtvis finns det produkter som kan göra väderskillnader lite mer uthärdligt -och hjälpa huden att bygga upp och återhämta sig! Stryk på ett tunt lager, antingen med handen eller på en bomullstuss och känn hur huden absorberar all näring och vitaminer kokosoljan innehåller!

 

Vår hud äter det du smörjer på den, det absorberas genom våra porer. Så var minst lika kräsen med vad du lägger på din hud som du stoppar i munnen! Har du en produkt i badrumsskåpet du inte förstår innehållsförteckningen på, kolla upp vad ingrediensen har för betydelse! Förstår du fortfarande inte innehållet efter lite undersökning? Byt ut!

Mitt motto är ”Back to basic & det naturliga!”

Att använda kokosolja på din hud kan vara skillnaden mellan en flagnande, torr hud & en mjuk, glödande hud, eftersom denna olja är känd för sina fuktgivande fördelar!

kokosnot

Vad är då så speciellt med kokosolja?

Kokosolja används ofta som ingrediens i hudkrämer, tvålar och lotions för dess effektivitet i kampen mot torr hud. Den hjälper också att lugna olika andra typer av hudåkommor.

Kokosolja hjälper också till att fördröja åldrandet i huden eftersom den innehåller antioxidanten E-vitamin, som är känd att skydda hudceller från ”slitage”. Vitamin E finns i kokosolja och lugnar eksem, solbränna och psoriasis, och dess antivirala och svampdödande fördelar hjälpa även att behandla utslag.

Kokosolja innehåller 3 fettsyror: kaprinsyra, laurinsyra och kaprylsyra. Var och en av dessa syror dödar candida, en vanlig orsak till svampinfektion på huden.

Så se till att införskaffa dig en ekologisk & kallpressad kokosolja av hög kvalitet och börja smörja!

Emma

kokosolja