Varumärken

vegan-raw-ekologisk-webshop-motherearth

Mother Earth – handen mellan dig och moder jords naturliga rikedom.

Företaget, Mother Earth™ föddes av önskan att kunna distribuera ekologiska produkter av högsta kvalitet med respekt för vår jord. Vi har varit en ekologisk livsmedelsimportör under många år. Med hjärtat på rätt plats vill vi bidra till en bättre värld för ekologin och framförallt för att stärka den enskilda odlaren i sitt företagande genom att ge odlaren rättvist betalt.

Fullt sortiment av högkvalitativ superfood och annan hälsomat. Mother Earth vill minska inköpsleden så långt det går och handla direkt av bönderna. Genom våra egna kontor i Peru och Kina har vi direkt och nära relation med odlare och kan säkerställa kvalitet, spårbarhet och anständiga villkor!

GEO Bavicchi-grodda själv!

Här finner du våra ekologiska groddningsfröer och utrustning för optimal groddning från italienska GEO Bavicchi. Företaget grundades redan 1896 och är idag kanske världens främsta producent av fröer specifikt för groddning. Produkterna från GEO är av allra högsta kvalitet, och grobarheten på fröna är mycket hög. Du kan naturligtvis också använda fröna till trädgårdsodling om du så önskar!

Groddar är lätta och roliga att odla fram. På några dagar får du härliga groddar från fröna, och groddning kan göras året runt. Groddar innehåller en massa näringsämnen såsom vitaminer, mineraler och proteiner. De är med sitt höga enzyminnehåll mycket lättsmälta. Groddar liksom skott kan användas på smörgåsen eller i salladen. De kan också användas i soppor, grytor, wok, såser m.m. och bör då tillsättas sent i anrättningen för att behålla form, smak och vitaminer. Förvaras i öppen plastpåse eller glasburk i kylskåp, max 8°C

Geo Groddfrömixarna innehåller en blandning av frön med olika egenskaper men med likvärdig groddningstid. Detta gör det extremt enkelt att grodda flera olika slags frön samtidigt, och få en homogen skörd efter några dagar. Blandningarna, och andelen av de olika fröna, är balanserade för optimal smak och näring. Du kan använda dem i sallader eller på smörgås.

Ebion – fantastisk honung och färsk bipollen!

Fantastiska dragväxter ger också en fantastisk honung. Bina som är upphovet till nordgrekiska Ebions honung och bipollen hämtar sina råvaror växter som från grekgran, backtimjan och ljung, vilket ger både en unik smak och unika hälsogivande egenskaper. Biodlaren Nikos Ouranos brinner verkligen för sina produkter och för bina själva. Hans färska bipollen är verkligen i en klass för sig!

EBION honung och pollen är produkter av ekologiskt jordbruk. De samlas in av certifierade ekologiska biodlare långt ifrån intensiv odling, i bergen i Arta (Grekland).

Företagets bikupor samlar honung och pollen uteslutande från Artas berg i ett område av 300 till 1200 meter höjd. Vi övar nomadisk biodling (biodlarna flyttar bikuporna).

Honung är bara filtrerad för vax, och pollen rengörs och kyls strax efter förpackningen tills den säljs.

Den region där biodlare utövar sin verksamhet, är särskilt rik på biodlingsflora med egen sådd vegetation bestående av huvudsakligen av de växter som är nödvändig för insamling av honung. Det torra termiska grekiska klimatet bidrar till en hög kvalitet på de uppsamlade produkterna, och erbjuder minsta fuktighet till honung och ett brett urval av örter som deltar i de slutliga produkterna som våra bin samlar. Men globala klimatförändringar har blivit påtagliga i Grekland på senare tid, med värmeböljor eller långa regnfall vilket påverkar biodlingsproduktionen negativt. För att möta det nya och konstiga klimatbeteendet och hålla produktioner stabila och våra bin hälsosamma biodlarna planterar varje år träd som ett tillägg till varje region och säsong som vi riktar oss till. Ett stort antal mindre känsliga växter och träd är utvalda med huvudkriteriet som klimat och markkompatibilitet, så att de kan växa på egen hand precis som den övriga endemiska floran.

Mandelträd, tallar, eukalyptus, akacias, körsbärsträd, rosmarin mm, planteras systematiskt årligen sedan 2004. Företaget är i ständig sökning av mark för skogsbruk, och det är uppenbart att detta projekt kommer att fortsätta.

Kuná – ekologisk choklad för alla smaker!

Kuná Choklad är en ekologisk choklad tillverkad av finaste criollobönor från Guayaquilregionen i Ecuador. Förhållandena vid odlingen av kakaon ger också chokladen en mycket god samvetsmässig eftersmak. Företaget Freshcosta, som distribuerar Kuná, är familjeägt och man samarbetar med 250 odlarfamiljer från ursprungsfolket Quechua. Dessa är involverade i både odling och förädling och för sin kakao betalas de över 30% mer än normala upphandlingspriser. Odlarfamiljerna stöttas utbildningsmässigt för att kunna förbättra sina levnadsförhållanden men uppmuntras samtidigt att till stor del hålla fast vid sina traditionella odlingsformer. Dessa har visat sig vara de bästa för att odlingen ska ha sådan liten påverkan som möjligt på de lokala ekosystemen. Tillsammans med Quechafamiljerna vill man inte bara sprida den fantastiska kakaon och chokladen, utan även mer kunskap om ursprungsbefolkningnen och deras “kosmovision” och sätt att interagera med naturen och dess artrikedom.

Manuka Health – unika biprodukter från Nya Zeeland

Manuka Health grundades 2006 för att producera beprövade hälsoprodukter som kombinerar det bästa av natur och vetenskap.

Manuka Health är ett pålitligt stort varumärke som finns i över 45 länder världen över. Från biodling till produktion bevarar företaget bioaktiviteten och styrkan hos de naturliga ingredienserna, och tillämpar vetenskaplig testning för att garantera kvaliteten på sina produkter. Nya Zeeland är ett land med en unik och isolerad miljö som skapar ett växtliv med kraftfulla naturliga bioaktiva ämnen som har en anmärkningsvärd potential.

Manuka-trädet
Manuka har en lång historia som en medicinsk växt traditionellt har används av Nya Zeeland Maori-folk som ett antiinflammatoriskt och helande medel, särskilt för matsmältningen och huden. Manuka honungs unika egenskaper kommer från Manuka blommor vilket gör Manuka honung så annorlunda.

Nya Zeelands Propolis
Propolis, eller kittvax, smalar bina från knoppar på vissa träd och växter och från kåda. I kupan används denna för att täta och för att skydda bikupan från infektioner. Propolis har mycket höga nivåer av bioflavonoider, och har certifierats separat till att innehålla minst 30 mg/g (BIO30).

Bin
Efter att Manuka-trädet har blommat och honungen har skördats, kommer bina närmare hemmet och våra biodlare övervakar dem och håller dem friska under hela vintern. Nässlarna är noggrant Biodlarna ser till att bina har tillgång till både vatten och mat för att hålla bina friska tills Manuka-trädet blommar igen på sommaren.

Marigold Health Foods-vegetariska och veganska buljong, näringsflingor och kryddningssås

Marigold Health Foods var i början av hälsokostrevolutionen som förändrade attityderna och vanorna hos Londons invånare. Företaget har vuxit i början av 1970-talet för att bli Londons ledande distributör av naturliga och ekologiska produkter.

Marigold Health Foods utbud av hälsofrämjande vegetariska och veganska livsmedelsprodukter som säljs över hela Australien och Nya Zeeland börjar med det mest sålda Marigold Swiss Vegetabilisk Buljong-pulvret. Buljongen är tillverkad på ekologiska ingredienser och förhöjer smaken i varje anrättning den används till. Använd den som en klassisk buljong, i soppor, grytor och stuvningar, eller strössla över dina maträtter som en krydda. Denna buljong kan också användas som en god och värmande dryck till mörka och kalla vinterkvällar 🙂

Seaweed Island – vildskördade alger

Seaweed Island är ett litet familjeföretag beläget i Grindavik, en liten fiskeby på södra Reykjaneshalvön, på Islands sydkust, där de skördar högkvalitativ tång. Deras passion är att förse marknaden med alger av högsta kvalitet.

Alla Seaweed Islands alger växer vild.
Det sparsomt bebodda området på Reykjaneshalvön har orört vatten som är fritt från föroreningar och lämpar sig för alger av olika typer.

Handplockade alger
Seaweed Island är stolta över att skörda alla sina alger för hand. Skördeperioden sträcker sig från början av våren till sen höst, vilket gör det möjligt för dem att välja olika sorter av tång. De är noga med att skörda alger på ett hållbart sätt och lämna alltid tillräckligt många växter för återväxt.

Geotermisk energi
De plockar sina alger i det rena vattnet runt Island och använder grön geotermisk energi för att torka alger i en kontrollerad miljö. Efter skörden torkar de tången vid låga temperaturer (under 28 grader) i en sluten torkanläggning. Elen till detta kommer från en geotermisk anläggning 10 kilometer bort och är helt förnybar. De filtrerar inloppsluften och kontrollerar fukt under hela torkningen, och deras torkade produkter lagras sedan vid låga temperaturer i en klimatstyrd anläggning.

OkamiBio – hälsosamma superfoodsblandningar som ökar energi och livsglädje.

OkamiBio vill skapa hälsosamma livsvanor hos var och en som vill må bra.
De producerar superfoodsblandningar som täcker alla behov som vår kropp behöver dagligen och inte kan generera själv. Blandningarna ökar energin för att uppnå högre fysisk och intelektuell prestanda.
OkamiBio Importerar råvaran och säkerställer den högsta kvaliteten genom ett strikt urval av ekologiska produkter. Företagets produkter är certifierade av V-Label, European Vegan Label och av CAAE Ecological Control Agency.